Customer success story

Universiteit Maastricht - Transformatie naar een digitale universiteit

Een van de jongste universiteiten van Nederland, opgericht in 1976.  

Waarom Universiteit Maastricht koos voor McCoy 

Strategische doelstellingen

  • Transformatie naar een digitale universiteit met integrale bedrijfsvoering.
  • Hiervoor alle generieke bedrijfsprocessen digitaliseren en optimaliseren, te beginnen met de basis door SAP S4/HANA, SAP Cloud Platform, SAP Analytics Cloud en Ariba te implementeren.   

McCoy als partner

Wij wonnen deze Europese Aanbesteding op wat wij ‘de Perfect score’ noemen. Onze aanbieding overtrof volgens UM de andere op zowel kwaliteit, doorlooptijd als ingeschatte implementatiekosten. Een belangrijke factor voor UM was ook dat McCoy een ‘One Stop Shop’ is met alle benodigde disciplines in huis.  

Wat hen dit tot nu toe opleverde

Dit project loopt nog. We voeren het uit volgens de SAP Activate fases en zijn nu in de Explore fase. We organiseerden fit-to-standard workshops om de best practice processen met bijbehorende scope items te toetsen op geschiktheid voor de UM. Hiervoor gebruiken we als een van de eerste partijen in Nederland SAP Focused Build als ‘requirements to deploy’ tool. We liggen op koers richting implementatie van processen die volledig gebaseerd zijn op best practices.

Hoe wij dit samen bereikten

  • Voor het succes van dit programma springen twee factoren specifiek in het oog:
    Ons vermogen om samen te werken met meerdere partijen binnen het programma. Dit vraagt erom ego’s opzij te schuiven en te kijken naar het business belang voor de Universiteit Maastricht.
  • De Design Authority met daarin UM, McCoy en SAP vertegenwoordigd. Deze maakt fundamentele ontwerpkeuzes, wat bijdraagt aan het standaard houden van de uiteindelijke oplossing. Zo stellen we een toekomstbestendig applicatielandschap zeker.

Gerelateerde success stories

Irish Distillers Limited - S/4HANA Smart Re-Use™
Irish Distillers

Irish Distillers Limited - S/4HANA Smart Re-Use™

Marel - S/4HANA
Marel

Marel - S/4HANA

Royal FloraHolland - S/4 Finance
Royal Flora Holland

Royal FloraHolland - S/4 Finance

Start je reis met McCoy vandaag

Plan een demo